perjantai 7. maaliskuuta 2014

Teema: Toscana

Melkein ensimmäisiä asioita joita häiden suhteen ruvettiin suunnittelemaan, pakollisten paikka ja päivä hommien jälkeen, oli teema ja värit. Tässä kohtaa sulhasella oli vahva mielipide: violetti. Syvä tumma violetti, joka on myöhemmin aiheuttanut valtavasti päänvaivaa!
kuva

Väri on kuninkaallinen väri ja Firenzen väri. Sitä sitten pyöriteltiin ja päähän pälkähti toinen ajatus: entä jos pelkän väriteeman sijaan käytettäisiinkin suurempaa teemaa? Jos pidettäiskin Toscana häät Suomessa? Siitä se ajatus sitten lähti.

kuva
Miksi sitten just Toscana? Koska Italia on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen meihin molempiin. Kolme viikkoa ollaan vietetty kierrellen Toscanan maaseutua ja ihania renessanssikaupunkeja. Se tunnelma, ne maisemat, ruoka, ihmiset... voisin jatkaa Italian hehkuttamista vaikka kuinka pitkään. Olen ihan varma, että olen entisessä elämässäni asunut jossain San Gimignanon kukkuloilla. Mun sydämeni on kotonaan Toscanassa.
Kaikkein mieluiten pidettäisiin koko häät jossain huvilassa Italian maaseudulla. Se taitaa kuitenkin vaatia niin paljon sumplimista ja budjettia, että tyydytään tähän suomi-versioon.

kuva
Teema kokonaisuudessaan pitää siis sisällään rustiikkisen toscanahenkistä koristelua ja  italialaistyylisen buffet menun. Väri on edelleen se syvä tumman violetti ja siihen lisäksi juuttia, auringonkukkia ja valkoista. Kaikista näistä tarkemmin myöhemmissä postauksissa.

Jotenkin alitajuisesti varmaan ajattelimme Italialaista maaseutua jo paikkaa ja kirkkoa varatessamme, sillä ne sopivat teemaamme täydellisesti. Varsinkin pieni puinen Littoisten kirkko.

Littoisten kirkko (kuva)
Kirkko sisältä (kuva)
Tarkoitus ei ole kuitenkaan vetää mitenkään överiksi. Pyritään pysymään hillityssä, tyylikkäässä koristelussa.

Tähän tyyliin (kuva)
Lopuksi tämä morsian tunnustaa halunsa olla jotenkin erikoinen, erottua joukosta ja rikkoa kaavaa. Katsotaan miten se onnistuu näillä eväillä.
-Sal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti